Veroordeelde pedoseksueel Benno Larue verruilt Leiden voor buitenland - Omroep Brabant

Veroordeelde pedoseksueel Benno Larue verruilt Leiden voor buitenland

10 juli 2015 om 18:48
nl
De veroordeelde pedoseksuele zwemleraar Benno Larue verhuist per 9 augustus uit Leiden. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vrijdagochtend bevestigd.
Geschreven door

Larue verruilt zijn huis in Leiden, waar hij al enige tijd aan het resocialiseren is, voor een huis in het buitenland.
Naar DuitslandAdvocaat Pieter van der Kruijs liet eerder vrijdag al aan het ANP weten dat zijn cliënt naar Duitsland wil vertrekken. "Hij is op zoek naar zelfstandige woonruimte om te huren." Larue heeft de Duitse nationaliteit en heeft familie in het land wonen.
Donderdag werd bekend dat Larue zijn enkelband, waarmee hij in de gaten wordt gehouden of hij zich houdt aan een locatieverbod in elf gemeenten, niet langer hoeft te dragen.  
De komst van Larue naar Leiden in februari vorig jaar leidde tot veel ophef. Herhaaldelijk verzamelden mensen zich voor zijn huis om te demonstreren. De politie was daar nadrukkelijk bij aanwezig om te voorkomen dat het uit de hand liep. De gemeente stelde een samenscholingsverbod in op de Apollolaan waar de oud-zwemleraar woont.
MisbruikLarue misbruikte tientallen zwakbegaafde meisjes in de tijd dat hij zwemleraar was in Den Bosch. Hij werd schuldig bevonden aan twee aanrandingen, 33 gevallen van ontucht, vervaardigen en bezit van kinderporno en het heimelijk fotograferen van kinderen.
Hij kreeg in hoger beroep zes jaar cel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.