Zwemjuf Angela Hermans uit Oosterhout niet vervolgd voor uitgeven valse zwemdiploma's

10 juli 2015 om 17:21
nl
Justitie in Breda gaat de Oosterhoutse zwemjuf Angela Hermans niet strafrechtelijk vervolgen. Tegen de eigenaresse van de gelijknamige zwemschool werd eerder dit jaar aangifte gedaan wegens uitgeven van vervalste diploma’s na het afzwemmen van kinderen. Volgens de officier van justitie is het weliswaar strafbaar wat ze heeft gedaan, maar blijkt uit onderzoek dat ze het niet heeft gedaan om er zelf geld aan te verdienen.
Geschreven door

De Oosterhoutse zwemschool kwam eerder dit jaar in de problemen toen bleek dat er gekopieerde diploma's waren uitgereikt.
'Problemen met diploma's'Eigenaresse Angela Hermans deed dit volgens eigen zeggen, omdat ze problemen zou hebben gehad met het printen van namen van geslaagde kinderen op de officiële exemplaren.
Justitie stelde onderzoek in nadat er zestien aangiften waren binnengekomen. Daaruit bleek dat de eigenaresse van de zwemschool inderdaad op enig moment onvoldoende zwemdiploma’s had.
Gekopieerde diploma'sZe wilde de afzwemmende kinderen niet teleurstellen en gaf de gekopieerde exemplaren uit. Later zijn de echte en gekopieerde zwemdiploma’s door elkaar gehaald, aldus justitie.
Vervolgens heeft ze de ouders en de zwembond daarvan op de hoogte gebracht. Ook bood de eigenaresse van de zwemschool aan de gekopieerde diploma’s voor een echt diploma om te wisselen.
'Iedereen heeft nu echt diploma'Volgens justitie heeft iedereen die zich bij juf Angela heeft gemeld, inmiddels een echt exemplaar met watermerk ontvangen.
Uit onderzoek blijkt ook dat het geld dat ouders aan de zwemjuf hadden betaald, de kosten voor het afzwemmen waren en niet voor het diploma in het bijzonder.
'Vervelende gevolgen voor zwemjuf'Justitie heeft in haar beslissing om niet te vervolgen ook rekening gehouden met het feit dat het voor de vrouw ook vervelende gevolgen heeft gehad.
Het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) kreeg honderden klachten over de zwemschool binnen en trok de erkenning in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.