Heijmans Rosmalen en BioSoil saneren vervuilde ondergrond Chemie-Pack Moerdijk

10 juli 2015 om 17:56
nl
Het Rosmalense bedrijf Heijmans gaat samen met BioSoil uit Hendrik-Ido-Ambacht de vervuilde ondergrond bij Chemie-Pack in Moerdijk saneren. Dit is besloten na de aanbestedingsprocedure. Begin september wordt gestart met de werkzaamheden.
Geschreven door

De grond bij Chemie-Pack raakte vervuild na de grote brand begin januari 2011.
'Uitdagend project'Heijmans en BioSoil spreken van een ‘bijzonder en uitdagend project'. Ze gaan de grond aanpakken met een 'mix van ondergrondse technieken’. De kosten voor de totale sanering komen volgens de provincie 'aanmerkelijk lager' uit dan de 38 miljoen euro die eerder was begroot.
In april 2016 start de daadwerkelijke sanering en kan het perceel weer in gebruik genomen worden. De sanering van de ondergrond zal nog enkele jaren duren en kost ongeveer zeven miljoen euro.
Laatste faseDe ondergrondsanering is de laatste fase van het totale schoonmaaktraject dat meteen na de brand in 2011 begon. Sindsdien wordt het vervuilde water opgepompt en gezuiverd, zodat het zich niet in de omgeving verspreidt.
Na uitgebreide specialistische bodem- en chemische onderzoeken werd in 2013 het saneringsprogramma opgesteld. De sanering van de bovengrond was de volgende stap, die in 2014 werd afgerond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.