Video

EK in Erp: Meer BMX'ers dan inwoners, 'Ik verwacht volle tribunes'

10 juli 2015 om 19:56
nl
Erp is dit weekend volledig overspoeld door BMX'ers. Dit weekend wordt in het dorp namelijke het Europees kampioenschap BMX gehouden, met plaatselijke favoriet Raymon van der Biezen uit Heesch. "Ik had ook niet verwacht dat ze het zo groot op zouden zetten."
Geschreven door

Want het normaal zo rustige en kleine Erp is, zo lijkt, volledig in genomen door de fietscrossers. "Dit is heel bijzonder, uniek voor Erp", vertelt organisator Toon Hanegraaf. "Ik verwacht volle tribunes en stiekem hoop ik dat het nog te klein is."
Raymon van der BiezenVooral van Raymon van der Biezen uit Heesh wordt natuurlijk veel verwacht dit weekend. Hij is lid van de club in Erp en hielp mee met het ontwikkelen van de baan. Maar toch is het niet zijn favoriete baan. "Het is een baan voor jong en oud", legt de BMX'er uit. "Hij is dus niet helemaal speciaal voor mij gemaakt."
Maar toch een overwinning op zijn thuisbaan zou natuurlijk geweldig zijn, alhoewel. "Over twee weken is de WK en die is veel belangrijker, daar zijn punten voor de Olympische Spelen te halen. Maar ja. als je eenmaal aan de start staat, wil je toch winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.