Drukke avondspits door vakantiedrukte

10 juli 2015 om 19:27
nl
Degenen die erin staan, moeten nog even doorbijten, maar de avondspits was vrijdagmiddag rond zes uur over het drukste punt heen. Rond vijf uur stond op er op de Nederlandse snelwegen nog ongeveer 170 tot 180 kilometer file. Ook richting het zuiden was het erg druk op de A2 en de A27.
Geschreven door

Eerder op de dag gebeurde op de A2 een dodelijk ongeluk, waardoor het verkeer tussen Utrecht en Den Bosch vast stond over 12 kilometer. Automobilisten die omreden over de A15 en A27, kwamen ook daar in de file.
Gekantelde vrachtwagen op A73Op de A27 tussen Utrecht en Breda ontstonden meerdere files die bij elkaar opgeteld goed waren voor twintig kilometer. Op de A15 stokte het verkeer over meer dan tien kilometer.
Ook op de A73 zijn er problemen geweest: door een gekantelde vrachtwagen stonden bij Malden, niet ver van Nijmegen, in beide richtingen lange files. In de vrachtwagen zat een onbekend aantal kadavers van koeien, aldus een woordvoerster van de politie.
Drukte in EuropaOp andere plekken in Europa is het ook druk. Wie op doorreis is naar Frankrijk, kan de route Breda-Antwerpen (E19) maar beter mijden. Daar rijdt het tot aan het einde van de Ring Antwerpen langzaam over tientallen kilometers.
Bij Parijs stond aan het begin van de middag 200 kilometer file, wat volgens de VerkeersInformatieDienst daar op dit tijdstip vrijdag nog zelden voorgekomen is. Vooral de route richting Bordeaux is overbelast.
DuitslandNederlanders die richting Middellandse Zee reizen, komen bij Lyon in de file. Ook in Duitsland is het al vroeg druk. Zaterdag wordt op de Europese wegen nog meer drukte verwacht met dan lange files in vooral Duitsland en Frankrijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.