Televisieserie over gangsterduo ‘Bonnie en Clyde’ in de maak: tiendelige Catch in januari te zien

10 juli 2015 om 20:20
nl
Het beruchte roversduo Enise Bircan en Antonio van der Ploeg, in de volksmond bekend als 'Bonnie en Clyde', krijgt een eigen tv-serie. Dat heeft productiemaatschappij Stepping Stone Productions vrijdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Het criminele duo Van der Ploeg en Bircan trok vorig jaar een spoor van geweld door Nederland. Eén van de overvallen pleegde het duo in Lage Mierde. Het tiendelige 'Catch' is gebaseerd op deze spraakmakende rooftocht en de daaropvolgende wilde klopjacht.
Of er een scène komt die gebaseerd is op de gewapende woningoverval in Lage Mierde, is nog niet duidelijk. Bij die overval raakte de bewoner gewond en werd hij samen met drie anderen gekneveld door de overvallers in het huis achtergelaten.
Waargebeurde video-opnamesProducent Jasper van der Schalie heeft aan het AD uitgelegd dat de filmstijl vergelijkbaar is met die van de horrorfilm 'The Blair Witch Project'. In die film lijkt het alsof alle beelden 'toevallig' gevonden zijn, alsof het waargebeurde video-opnames zijn.
Van der Ploeg en Bircan zijn begin april veroordeeld tot zestien en twaalf jaar cel. De tien afleveringen van Catch zijn vanaf januari te zien bij KRO-NCRV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.