Brabantse ruiters hebben Gerco Schröder niet nodig, Oranjetrio wint goud in Zweden - Omroep Brabant

Brabantse ruiters hebben Gerco Schröder niet nodig, Oranjetrio wint goud in Zweden

10 juli 2015 om 20:49
nl
Harrie Smolders uit Hooge Mierde, Maikel van der Vleuten uit Someren en Leopold van Asten uit Duizel hebben vrijdagmiddag tijdens de Falsterbo Horse Show in Zweden de landenwedstrijd gewonnen. "Dit was inderdaad een overtuigende zege."
Geschreven door

Ze bleven alle drie foutloos. Daardoor hoefde Gerco Schröder niet in actie te komen.
Smolders reed op zijn elfjarige hengst Emerald, Van der Vleuten vormde een combinatie met Verdi en Leopold van Asten bereed Zidane.
Hard nodigDe ploegen van Zweden en Duitsland deelden met elk vier strafpunten de tweede plaats. Voor de Duitsers tikten Marcus Ehning (Comme il Faut) en Patrick Stühlmeier (Lacan) een balk af.
Voor de gastheren waren Henrik von Eckermann (Cantinero) en Douglas Lindelelöw (Casello) verantwoordelijk voor de fouten.
De Nederlandse équipe had een goede uitslag in Zweden hard nodig in de strijd om de Nations Cup. Tijdens het CHIO van Rotterdam faalde Nederland nog. Door deze zege in Falsterbo steeg Nederland naar de tweede plaats achter Frankrijk. Oranje heeft 295 punten behaald, Frankrijk 295. "Dit hadden we nodig om ons te plaatsen voor de landenwedstrijdfinale in Barcelona", knikt Van der Vleuten. "We zijn heel blij dat we hierin zijn geslaagd."
'Dagje vrij verdiende Gerco'"We kunnen weer ademhalen", stelde bondscoach Rob Ehrens tevreden vast. "Dit was mooi. Zes toprondjes. Alle paarden sprongen geweldig, Harrie, Maikel en Leopold reden fantastisch. Het ging gewoon. Wat in Rotterdam net niet lukte, liep hier vandaag lekker. Het was fantastische sport, tot op het laatste moment spannend."
Ehrens gunde Schröder zijn onverwachte dagje vrij. "Dat heeft Gerco wel verdiend. Die heeft al zoveel gedaan voor het team."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.