PSV-supporterscafé De Aftrap moet wijken voor verbouwingsplannen van politie: ‘Zat er aan te komen'

10 juli 2015 om 23:14
nl
PSV-supporterscafé ‘De Aftrap’ moet naar alle waarschijnlijkheid verkassen naar een andere locatie. De Eindhovense club huurt de huidige locatie van de stamkroeg momenteel van de politie, maar die heeft het huurcontract opgezegd. De opzegging, die per 31 augustus volgend jaar ingaat, heeft te maken met de komende verbouwing van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven.
Geschreven door

De plannen van de politie zijn om een specifieke reden zo vroeg naar buiten gebracht. Zonder een tijdige opzegging werd het huurcontract automatisch met vijf jaar verlengd.
Met het oog op de verbouwingsplannen heeft de politie nu alvast de eigenaren van De Aftrap persoonlijk op de hoogte gebracht. “Het zat er al aan te komen”, reageert uitbater Hans de Kruijff, die goede hoop heeft dat het goed gaat komen.
'Goed gesprek'Tussen hem, de politie en met de PSV-directie is onlangs een goed gesprek geweest. “Nu hebben we de tijd om iets anders te zoeken. Als dat nodig is, want dat is nog niet eens zeker."
Via de Eindhovense club denkt De Kruijff genoeg inspraak te hebben in de zoektocht naar een nieuwe locatie. Die zou best nog eens in de buurt kunnen liggen.
Terugkeer naar huidige plek?In de tussentijd gaat een werkgroep van gemeente Eindhoven, politie en PSV bekijken welke opties er zoal voor De Aftrap zijn. Daarbij wordt gekeken naar een tijdelijke of permanente huisvesting voor het café of zelfs naar een terugkeer op de huidige locatie. Dat laatste wordt immers ondanks de verbouwingsplannen niet uitgesloten.
Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is tevreden over de manier waarop er gecommuniceerd wordt. "Ik ben blij dat de politie ons tijdig meeneemt in de huisvestingsplannen en meedenkt over oplossingen.”
Volgend jaar duidelijkheidVolgens Ellis Jeurissen van de Eindhovense politie vinden alle partijen dat De Aftrap zijn belang als supporterscafé heeft bewezen. "Alle betrokken partijen omarmen dit concept en vinden het belangrijk De Aftrap op een goede locatie te huisvesten", aldus het sectorhoofd.
De Brabantse politie verwacht volgend jaar mei meer duidelijkheid te geven over de verbouwingsplannen van het politiebureau. Dan wordt ook meer duidelijk over de toekomst van De Aftrap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.