Persoonsverwisseling Musa Gürsoy uit Waalwijk nog steeds niet opgelost, 'Ik vertrouw ze niet meer'

11 juli 2015 om 00:23
nl
Musa Gürsoy uit Waalwijk is de wanhoop nabij. Na de beloftes van destijds Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven dacht hij dat hij eindelijk van alle problemen rond zijn persoonsverwisseling af was. Vrijdag kreeg hij na lang wachten een brief van het ministerie, maar daar is de Waalwijker niet mee geholpen. "Ik vertrouw ze niet meer."
Geschreven door

Musa Gürsoy kwam twintig jaar geleden in Nederland wonen. Door een administratieve fout destijds wordt hij verward met de notoire wanbetaler Mustafa Gürsoy. Sindsdien heeft de man uit Waalwijk regelmatig te maken met deurwaarders en incassobureaus.
Afgelopen maart stapte Gürsoy naar Omroep Brabant met zijn verhaal. Een paar dagen later beloofde toenmalig staatssecretarisTeeven bij televisieprogramma RTL Late Night dat hij Musa's ellende wilde oplossen. In het gesprek dat de Waalwijker daarna op het ministerie had, leek het erop alsof alle problemen van de afgelopen twintig jaar voorbij zouden zijn. "Het voelt alsof ik in de wolken vlieg", zei Musa toen.
'Slechts vier kantjes na twintig jaar ellende'Maar kort daarna trad Teeven af en sinds vrijdag staat Gürsoy weer compleet met twee benen op de grond. "Ik kreeg een brief van vier kantjes. Slechts vier kantjes, ik heb twintig jaar ellende achter me. Vier kantjes zonder oplossing. Dit doet me heel veel zeer", zegt de man teleurgesteld.
In de brief, gestuurd namens Minister van Justitie Ard van der Steur, erkent het ministerie de problemen van Gürsoy. De oplossing die aangedragen wordt, is contact opnemen met de betreffende instanties als er weer iets misgaat. "Deze brief kan ik dan laten zien om te bewijzen wie ik ben en dat de kwestie al langer speelt. Moet ik deze brief dan altijd bij me dragen voortaan?"
Voor de Waalwijker is dat geen oplossing. "Ik wil dat er geregeld wordt, dat ik niet meer verward word met Müstafa Gürsoy", reageert hij fel. "Bovendien wil ik om tafel met de belastingdienst, de deurwaarders en de minister om te kijken wie er verantwoordelijk is."
'Veel verdriet en pijn'Dat is belangrijk voor Gürsoy omdat hij door de jaren heen al veel kosten heeft gemaakt door de situatie. "Het heeft me tussen de negen en twaalfduizend euro gekost. Bovendien zijn bijna al mijn vakantiedagen opgegaan om alles iedere keer te regelen. Het moet een keer afgelopen zijn, het doet me veel verdriet en pijn", zegt Gürsoy bijna wanhopig.
De Waalwijker heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Via een civiele procedure gaan ze proberen de kosten van Musa Gürsoy te verhalen. "Het was erg moeilijk om een advocaat te vinden die een zaak wilde beginnen tegen zulke grote instanties", legt Gürsoy uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.