Verzorgingstehuis Aarle-Rixtel waarschuwt voor nep-verzorgers die bejaarden beetnemen: ‘Wees alert!'

11 juli 2015 om 01:11
nl
In woonzorgcentrum Zonnetij in Aarle-Rixtel is vrijdagmiddag een man beroofd van zijn spullen en sieraden door een vrouw die zich voordoet als medewerker van de thuiszorg. Het verpleeghuis waarschuwt inwoners van Aarle-Rixtel om terughoudend te zijn in het binnenlaten van ‘vreemde mensen’.
Geschreven door

De vrouw is in de regio Helmond actief, aldus de directie van Zonnetij in een verklaring. Eenmaal binnen bij het slachtoffer, houdt zij deze aan de praat terwijl een man het huis binnendringt en spullen en sieraden steelt.
Zorgorganisatie de Zorgboog adviseert haar cliënten en cliënten van andere thuiszorgorganisaties in de regio hier extra alert op te zijn. "Ook al beweren ze van een betrouwbare organisatie zoals de thuiszorg te zijn”, benadrukt Diana Rijntjes, directeur Wijkzorg en wijkverpleging van de Zorgboog.
Slachtoffer?Zij adviseert aan bewoners om altijd om een identiteitsbewijs te vragen of te bellen naar de thuiszorgorganisatie om te controleren of het verhaal van de medewerker klopt. "Cliënten kunnen aan thuiszorgmedewerkers die zij niet kennen, altijd vragen naar het cliëntnummer. De thuiszorgmedewerkers hebben dit nummer in hun telefoon staan."
Wie in de regio Helmond slachtoffer is geworden van deze babbeltruc, wordt verzocht aangifte te doen bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.