Rechtbank: familie Khachatryan in Boxmeer moet terug naar Armenië - Omroep Brabant

Rechtbank: familie Khachatryan in Boxmeer moet terug naar Armenië

11 juli 2015 om 13:01 • Aangepast 25 april 2020 om 06:08
nl
Het gezin Kchachatryan dat nu in Boxmeer woont, moet terug naar Armenië. Een beroep op het kinderpardon is vrijdag door de rechtbank afgewezen, zo laat vader Hovsep weten.
Geschreven door

Dochter Eva werd ruim vijf jaar geleden geboren in Nederland. Maar volgens Hovsep kan zij wat de rechter betreft vanwege haar jonge leeftijd nog makkelijk een ander leven opbouwen in Armenië en dus moet het gezin terug.
OneerlijkHovsep is boos en vindt de uitspraak oneerlijk. "Eva heeft helemaal geen band met Armenië. Nederland is haar thuis." Hovsep gaat tegen de uitspraak in beroep.
Via een voorlopige voorziening hoopt hij voor elkaar te krijgen dat hij en zijn gezin het hoger beroep in Nederland af mogen wachten. De voorlopige voorziening vraagt hij volgende week aan.
Ondanks de negatieve uitspraak houdt Hovsep hoop. "We gaat het toch proberen in de hoop dat er iets verandert. In de hoop dat een fatsoenlijk iemand naar de zaak gaat kijken, iemand die geen onzinnige dingen zegt."
Steun voor gezinHet gemeentebestuur neemt het al een tijd op voor Hovsep en zijn gezin. Tot eind dit jaar krijgt het gezin geld en worden de gemeentelijke belastingen kwijtgescholden. Ook veel bewoners verzetten zich tegen de uitzetting van de familie en startten een petitie tegen de uitzetting.
Als 16-jarige vluchtte Hovsep Khachatryan naar Nederland. Zijn oom adviseerde hem niet zijn ware naam op te geven. Toen Hovsep later bekende een andere identiteit te hebben, begon de ellende voor zijn gezin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.