Video

PSV'er Georginio Wijnaldum definitief naar Newcastle United: 'Tijd was rijp om te gaan'

11 juli 2015 om 13:42 • Aangepast 21 november 2020 om 17:15
nl
De overstap van PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum naar Newcastle United is rond. De offensieve middenvelder heeft een vijfjarig contract ondertekend bij de Engelse club van de nieuwe trainer Steven McClaren (ex-FC Twente).
Profielfoto van
Geschreven door

"We raken helaas een geweldige speler en een fantastisch persoon kwijt, maar we gunnen hem deze stap van harte", liet technisch manager Marcel Brands van PSV in een eerste reactie weten. "Hij vertrekt als aanvoerder van een kampioensploeg, dat is iets waar wij en hij trots op mogen zijn."

Wachten op privacy instellingen...

De 24-jarige Rotterdammer mocht afgelopen week het trainingskamp van PSV verlaten om in Engeland de onderhandelingen af te ronden en een medische keuring te ondergaan. Zaterdagochtend konden alle partijen de handtekeningen zetten, zonder daarna mededelingen te doen over de financiële voorwaarden.
LEES OOK: PSV'ers reageren op vertrek Georginio Wijnaldum: 'Sterke spelers zullen voor hem terugkomen'
Mogelijk 20 miljoen euro Volgens diverse berichten in de Nederlandse en Engelse media zou de afkoopsom voor Wijnaldum kunnen oplopen tot 20 miljoen euro. Eerder deze zomer verkocht PSV aanvaller Memphis Depay voor een bedrag van naar verluidt ruim 30 miljoen euro aan Manchester United. Oscar Hiljemark vertrekt waarschijnlijk ook nog voor circa 2,5 miljoen euro naar Palermo.

Wachten op privacy instellingen...

Wijnaldum is bij Newcastle United de vijfde Nederlander in de selectie, na Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong. Hij speelde vier seizoenen bij PSV. De international kreeg zijn opleiding bij Feyenoord waar hij in 2011 vertrok. De Rotterdamse club kan op basis van clausules en reglementen rekenen op een aardig percentage van de afkoopsom.
'Wil zo snel mogelijk aan de slag' "Ik voelde dat de tijd rijp was om te gaan en Newcastle wilde me echt hebben. Daarom ben ik blij dat het nu rond is", liet Wijnaldum weten. "Ik kan niet wachten om bij deze geweldige club aan de slag te gaan. Ik wil zo snel mogelijk de sfeer in het stadion en onder het publiek opsnuiven."
LEES OOK: #Ginibedankt, PSV-fans nemen massaal afscheid van Georginio Wijnaldum
McClaren was verguld met zijn eerste grote aankoop deze zomer. "De club geeft hiermee een belangrijk signaal af. Het is een grote transfer van een zeer goede speler. Hij heeft veel energie en snelheid in zijn spel en kan ook doelpunten maken. Ik ben dolblij met hem."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.