Video

Drone om op te zitten, Helmonder bouwt er één waarmee hij zelf de lucht in kan

11 juli 2015 om 15:30
nl
Vliegende auto’s en geen file. Het is een mooi toekomstbeeld. Misschien dat Thorstin Crijns uit Helmond aan het begin staat van deze ontwikkeling. Hij heeft namelijk een drone gebouwd waar hij zelf mee kan vliegen.
Geschreven door

Op een weiland in de buurt van Helmond doet Crijns een testvlucht. De quadcopter is een groot aluminium kruis met twintig kleine propellers erop. In het midden staat een stoel en met een afstandsbediening bestuurt Crijns vanaf daar de drone.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=a0PpQgAyDOQ]Toekomst “Ik geloof dat er een autonoom transportsysteem gecreëerd kan worden. Dus een systeem waarin mensen automatisch worden vervoerd van de ene locatie naar de andere locatie", legt de inventieve Helmonder uit.
Mooie toekomstmuziek. "Straks moet een consument een quadcopter kunnen oproepen, als hij is aangekomen gaat hij er in zitten, toetst zijn eindbestemming in en vliegt er met het apparaat automatisch heen. Een soort googlecar, maar dan in de lucht.”
Gebruiksklaar productMaar er is nog een lange weg te gaan. “Naast technische obstakels zijn er ook nog de wetgeving en veiligheid”, aldus Crijns. “En dat zijn zaken waar ook nog flink aan gewerkt moet worden.”
Er zijn op dit moment maar een paar bedrijven in de wereld bezig met een drone waar mensen mee kunnen worden vervoerd. Thorstin heeft het apparaat gebouwd om te laten zien dat het mogelijk is. Hij wil uiteindelijk een product maken dat gebruiksklaar is en betaalbaar.
En de Helmonder ziet het echt gebeuren. “Ik verwacht dat we over vijftien jaar deze apparaten zien rondvliegen. Ik denk dat eerst de overheid er mee aan de gang zal gaan en dat er uiteindelijk een soort taxidienst zal ontstaan. En dat we er dan allemaal gebruik van kunnen maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.