Oefenduels Brabantse voetbalclubs: PSV verliest van FC Basel, NAC Breda verliest van Zulte Waregem

11 juli 2015 om 18:53 • Aangepast 21 november 2020 om 17:14
Veel Brabantse voetbalclubs hebben zaterdag een oefenduel gespeeld. Zo stonden onder meer FC Oss, RKC Waalwijk, PSV, FC Eindhoven en NAC Breda op het veld. FC Oss speelde gelijk tegen Excelsior, FC Dordrecht was te sterk voor RKC Waalwijk. PSV verloor van FC Basel en NAC Breda moest de winst aan Zulte Waregem laten.
Profielfoto van

FC Oss – Excelsior 1-1In de tweede minuut kwam FC Oss al op voorsprong door een eigen doelpunt van Sander Fisher. Lange tijd hield FC Oss de voorsprong vast, maar tien minuten voor tijd maakte Cedric Badjeck er 1-1 van. In blessuretijd wist Hengelman een penalty van Excelsior-speler Sander Fisher te stoppen.

RKC Waalwijk – FC Dordrecht: 1-2RKC ging zaterdagmiddag met 2-1 onderuit tegen FC Dordrecht. Valpoort opende de score voor RKC. Daarna wist Jeroen Lumu er 1-1 van te maken. Voor rust wist Jafar Arias FC Dordrecht op 1-2 te zetten. In de tweede helft moest Peter Leeuwenburgh van FC Dordrecht met rood het veld te verlaten. RKC'er Adnan Bajic miste aan het einde van de tweede helft een penalty.

FC Basel – PSV: 3-2Landskampioen PSV heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen verloren van de Zwitserse kampioen FC Basel. Het oefenduel voor de Valais Cup in het Zwitserse Solothurn eindigde in 3-2. Steven Bergwijn en Luciano Narsingh tekenden voor de Eindhovense treffers. Davide Call maakte ver in blessuretijd de beslissende Zwitserse goal.
UNA – FC Eindhoven: 0-2FC Eindhoven had weinig moeite met UNA in de derde oefenwedstrijd. Met vier nieuwe spelers wonnen ze met 0-2 van de club uit Veldhoven.
NAC Breda – Zulte Waregem: 2-4NAC heeft in Sint Willebrord met 4-2 verloren van Zulte Waregem. De Belgen zorgden na drie minuten al voor de 0-1 en voor de rust scoorden ze nog twee keer. In de tweede helft wist NAC de eindstand op 2-4 te brengen.