PSV verliest in slotfase van FC Basel met 3-2: Olympique Lyon wacht in Valais Cup

11 juli 2015 om 20:58
Landskampioen PSV heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen verloren van de Zwitserse kampioen FC Basel. Het oefenduel voor de Valais Cup in het Zwitserse Solothurn eindigde in 3-2.

Steven Bergwijn en Luciano Narsingh tekenden voor de Eindhovense treffers. Davide Call maakte ver in blessuretijd de beslissende Zwitserse goal.
In de Zwitserse hitte kwam PSV al vlug op achterstand uit een penalty. Bergwijn bracht de Eindhovenaren nog voor rust op gelijke hoogte. Maar in de blessuretijd kwam FC Basel toch weer op voorsprong. Ruststand was 2-1 voor de Zwitsers.
Sterk verjongd teamIn de tweede helft werd bij PSV volop gewisseld en kwamen onder andere nieuweling Simon Poulsen en Luciano Narsingh in het veld. En laatstgenoemde scoorde tien minuten later ook de gelijkmaker. In de slotfase trok FC Basel alsnog aan het langste eind: het werd 3-2. "In de laatste minuut gaven we 'm toch weg en dat is doodzonde", zei Narsingh na afloop. "Maar ik zou vandaag eigenlijk niet spelen, dus ik ben erg blij dat ik minuten kon maken. Ik wil zo snel mogelijk fit worden."
PSV speelde met een sterk verjongd team. Spelers als Luuk de Jong, Jetro Willems en Jeffrey Bruma bekeken de wedstrijd op de tribune. "Wij zijn net begonnen, FC Basel oogde wat fitter dan wij", zei Poulsen na de wedstrijd. "Als je daar rekening mee houdt, was het zo slecht nog niet."
OpstellingPSV begon de wedstrijd met deze opstelling: Zoet; Brenet, Isimat, Hendrix, Ritzmaier; Vloet, Schaars, Maher; Bergwijn, Locadia, Laursen. Woensdag speelt PSV tegen Olympique Lyon en vrijdag tegen AS Monaco. Ook die wedstrijden zijn om de Valais Cup.
Aan de selectie van PSV wordt nog volop gesleuteld na het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum en het naderende afscheid van Oscar Hiljemark. PSV werkt nog aan de komst van Maxime Lestienne, Gaston Pereiro en Davy Pröpper.[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/619890246940000256][Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/619870819691405312][youtube:body:https://youtu.be/P5iewW5goSI]