'Liefdevolle' jubileumeditie Extrema Outdoor in Best trok zo'n 25.000 bezoekers

12 juli 2015 om 09:37 • Aangepast 21 november 2020 om 17:14
nl
De jubileumeditie van Extrema Outdoor 'XO' in Best heeft zaterdag zo'n 25.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt. Hoewel er duizenden bezoekers minder op het festival af kwamen dan vorig jaar, spreekt de organisatie van een 'legendarische, twintigste editie'.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond elf uur 's ochtends opende het festival de deuren voor het publiek bij recreatieplas Aquabest. Bezoekers konden terecht bij zeven verschillende area's, met ieder verschillende muzikale genres.
Lees ook: 600 pallets omgebouwd tot podium op Extrema Outdoor, studenten TU/e zijn er maar druk mee
Voor het eerst in het bestaan van Extrema was er ook een ANTS Stage. Dat podium was gebaseerd op een concept van Ibiza's populairste openluchtclub Ushuaïa. Onder anderen Andrea Oliva en Nic Fanciulli stonden geprogrammeerd.
20 Years of Love StageSpeciaal voor het twintigjarig jubileum was er het 20 Years of Love Stage. Dat was een podium waar alle dj's van weleer nog een keer optraden. Zoals Miss Monica, DJ Jean, Joost van Bellen en Marcello. Ook Lady Aïda was erbij, één van de pioniers van de house.
Lees ook: Lady Aïda houdt van een feest met thema
Behalve muziek was er ook ruimte voor show. Zo dansten er danseressen en dragqueens -mannen die zich als een vrouw opmaken. Volgens de organisatie een 'unieke happening', die de bezoekers terug moest nemen naar de beginjaren van het festival. “Alles klopte aan deze twintigste editie. Een liefdevol en sfeervol geheel", aldus festivalbaas Marcel Mingers.
Dalende bezoekersaantallenExtrema Outdoor begon in 1996 en werd sindsdien al gehouden op Aquabest. Het dancefestival begon ooit met 1.500 bezoekers en beleefde in 2010 met 50.000 bezoekers zijn hoogtepunt. Sindsdien daalde het bezoekersaantal flink, tot dus 25.000 dit jaar.
Lees ook: Festival Extrema Outdoor in Best is '20 years of love'
De organisatie zei na het hoogtepunt nog maximaal 40.000 bezoekers te willen, om het festival zo toegankelijker te houden. Ook werd er meer geëxperimenteerd met elektronische live-optredens en entertainment. Mogelijk speelt dat, in combinatie met de hevige concurrentie dit weekend met onder meer Breda Live en Daylight Festival, een rol in de bezoekersaantallen.
Geen problemen door stakingAan de sfeer lag het in ieder geval niet, want die was volgens de organisatie en de politie goed. De geplande staking van de politie tijdens het festival zorgde nauwelijks voor problemen. Agenten traden 's middags alleen op bij calamiteiten, maar die waren er niet.
Dertien automobilisten kropen onder invloed van alcohol achter het stuur. Bij één bestuurder vorderde de politie het rijbewijs in. Hij had bijna vier keer zoveel gedronken als is toegestaan. De automobilist reed 'vrolijk' weg, maar krijgt alsnog een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.