'Fonds in de maak voor nabestaanden MH17'

12 juli 2015 om 11:10
nl
Het lijkt erop dat er een humanitair fonds voor nabestaanden van de MH17-vliegramp komt. Dit betekent dat zij geld kunnen krijgen voor eventuele hulp. Het gaat onder andere om de nabestaanden van de vijftig omgekomen Brabanders.
Geschreven door

Dat meldt De Telegraaf zondag. De krant schrijft dat een luchtvaartjurist en een advocaat bezig zijn om een commissie voor het fonds samen te stellen. De denktank van oud-politici, vliegbazen en advocaten werkt aan een plan om geld te krijgen voor de nabestaanden.
Het geld zal voornamelijk worden gebruikt om families schadeloos te stellen, zo zegt één van de bedenkers tegen De Telegraaf. Ook komt er eventueel een monument voor de slachtoffers, die op 17 juli precies een jaar geleden om het leven kwamen.
Lees ook: Hoe rouw je als nabestaande na de rampvlucht met de MH17?
Namen commissie later bekendZodra de denktank compleet is, zullen de initiatiefnemers - luchtvaartjurist Frans Vreede en reisadvocaat Benno Friedberg - namen van de commissieleden gaan noemen. Waarschijnlijk zullen zij er ook deel van uitmaken. Vreede heeft ervaring met rampen, waaronder de Afriqiyah-crash in Tripoli.
Alle berichten over de MH17-ramp teruglezen? Dat kan op onze themapagina: omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!