Transfer Maxime Lestienne naar PSV rond, Belgische aanvaller reist af naar trainingskamp

12 juli 2015 om 13:35 • Aangepast 21 november 2020 om 17:14
nl
Maxime Lestienne is officieel PSV-voetballer. De transfer van de Belg kwam zondagochtend rond. Hij wordt gehuurd met een optie tot koop. Lestienne traint zondag al mee met de andere PSV'ers die in Evian op trainingskamp zijn.
Profielfoto van
Geschreven door

Lestienne werd al op jonge leeftijd gevolgd door PSV. De Eindhovense landskampioen wilde hem in 2010 al overnemen van zijn toenmalige club Moeskroen, maar toen gaf de vleugelaanvaller de voorkeur aan een overstap naar Club Brugge.

Wachten op privacy instellingen...

'Droom van Champions League'In 2014 tekende de Belg verrassend een contract in Qatar, bij Al-Arabi. Die club verhuurde hem meteen aan Genoa. Met die club eindigde Lestienne afgelopen seizoen als zesde in de Serie A. Bij PSV moet Lestienne Memphis Depay doen vergeten.

Wachten op privacy instellingen...

"PSV is een grote club", laat de aanwinst weten op de website van de Eindhovense landskampioen. "Ik kom hier naar toe met een erg goed gevoel omdat ik al met de trainer heb gesproken. Ieder kind droomt ervan om Champions League te spelen.”

Wachten op privacy instellingen...

Adri Koster had Lestienne bij Club Brugge onder zijn hoede. De Nuenenaar typeert de jeugdinternational als 'een speciale jongen'. Landgenote en PSV-voetbalster Sylke Calleeuw roemt de individuele kwaliteiten van haar landgenoot. "Hij is technisch zo sterk... niet normaal." Medische keuring PereiroOok de transfer van het grote Uruguayaanse talent Gastón Pereiro wordt waarschijnlijk snel afgerond. Pereiro trainde vrijdag voor het laatst mee bij zijn club Nacional en stapte daarna in het vliegtuig naar Nederland. Volgens Voetbal International ondergaat Pereiro zondag zijn medische keuring en tekent hij daarna - als alles goed is - een contract.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.