Video

'Maxime Lestienne is technisch zo sterk... niet normaal!', kenners enthousiast over nieuwe PSV'er

12 juli 2015 om 14:26 • Aangepast 21 november 2020 om 17:14
nl
De transfer van Maxime Lestienne naar PSV is groot nieuws in België. De vleugelaanvaller geldt daar als een van de grootste Belgische talenten. PSV-voetbalster Sylke Calleeuw en voormalig Club Brugge-trainer Adri Koster kennen Lestienne goed. "Ik denk dat hij hier zal openbloeien."
Profielfoto van
Geschreven door

"Ik heb - sinds ik een jaar of 7 ben - al een seizoenkaart van Club Brugge. Die heb ik nog steeds. Dus je kan best zeggen dat ik een die-hard fan ben", lacht Calleeuw. Ze heeft Lestienne vier jaar lang zien spelen in Brugge.

Wachten op privacy instellingen...

'Hij gaat hier openbloeien'"Hij is linksbenig en technisch niet normaal, zo sterk", laat de aanvalster weten. "Zijn belangrijkste wapen is dat hij makkelijk scoort. Dat kan ieder team goed gebruiken, dus ook PSV."

Wachten op privacy instellingen...

Bij PSV wacht Lestienne - die voor een seizoen wordt gehuurd van Al-Arabia met een optie tot koop - de ondankbare taak publiekslieveling Memphis Depay op te volgen. Calleeuw vindt haar landgenoot lastig te vergelijken met de Nederlands international. "Lestienne moet het eerder van flitsen hebben. Maar ik denk dat hij in Nederland zal openbloeien omdat het spel hier veel opener is dan in België en Italië. Ik denk dat dit hem ten goede komt."

Wachten op privacy instellingen...

'Speciale jongen'In België wordt Lestienne 'een speciale' genoemd. Adri Koster, die de vleugelaanvaller onder zijn hoede had bij Club Brugge - begrijpt dat wel. "Hij ís ook een speciale jongen, maar in positieve zin", benadrukt de trainer uit Nuenen. "Hij heeft de kwaliteiten van een linksbuiten. Een goede voorzet, hij heeft een individuele actie en hij is snel. Hij kan ook goed aan de rechterkant uit de voeten. Dan kan hij naar binnen komen met zijn goede schot. Op die manier heeft hij ook heel veel gescoord voor Club Brugge."
Dat hij na vier goede seizoenen in Brugge koos voor een contract bij Al-Arabi verraste Koster dan ook. "Dat was niet de meest logische stap, maar daar is hij nu zelf ook achter gekomen..."
Absolute meerwaardePSV-coach Phillip Cocu noemt Lestienne 'een absolute meerwaarde' voor zijn ploeg. "Je moet hem niet vergelijken met Memphis. Het is een andere speler, maar hij heeft bij Club Brugge bewezen dat hij een uitstekende aanvaller is. Het is belangrijk dat hij dit trainingskamp gebruikt om de spelers te leren kennen en onze manier van spelen en trainen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.