Fietsvrienden herdenken Geert en Hanny Timmers die omkwamen bij rampvlucht MH17 - Omroep Brabant
Video

Fietsvrienden herdenken Geert en Hanny Timmers die omkwamen bij rampvlucht MH17

12 juli 2015 om 16:08 • Aangepast 21 november 2020 om 17:14
nl
Voor de wielrenners van toerclub Woensel was de tocht van zondag veel zwaarder dan gebruikelijk. Dat had niets te maken met het aantal afgetikte kilometers. De renners zijn wel gewend aan stevige ritten. Maar het was de emotionele lading van deze tocht die de deelnemers al vroeg lood in de benen bezorgde. De wielrenners herdachten met de zondagse rit hun omgekomen fietsvrienden Geert en Hanny Timmers. Het Eindhovense stel zat in het toestel MH17 dat op 17 juli vorig jaar neerstortte in Oekraïne.
Profielfoto van
Geschreven door

Geert en Hanny Timmers waren enthousiaste leden van de toerclub. "Alles gebeurt vandaag in de sfeer van hen," zegt Arnold Buijs. "Zelfs het weer doet mee," vult hij aan, daarmee verwijzend naar de vaak regenachtige fietstochten in het buitenland van Geert en Hanny. "Maar ze bleven altijd opgewekt, wat er ook gebeurde."
Altijd appeltaart tijdens de rustEn helemaal zoals Geert het altijd wilde, was er op de stopplaats in Haghorst appelgebak voor iedereen. Aan de tocht deden ongeveer zeventig wielrenners mee. Onder hen ook collega's van Geert en Hanny Timmers van Fontys Hogescholen in Tilburg en van basisschool de Boschuil in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

En als ze niet meefietsten, dan waren ze wel op een andere manier naar Haghorst gekomen om bij de herdenking te kunnen zijn.
FotoboekDe club had hiervoor ook de drie kinderen van hun verongelukte fietsvrienden uitgenodigd. Als aandenken kregen die een fotoboek met foto's van de bijzondere clubmomenten van hun ouders.
In een emotioneel dankwoord richtten de kinderen zich niet alleen tot de club en naaste vrienden, collega's en familie, maar ook tot de rechercheurs die hen na 17 juli 2014 hebben bijgestaan.
'Dankbaar dat we onze ouders hebben teruggekregen'"We zijn dankbaar dat we onze ouders allebei hebben teruggekregen, dankbaar dat we hun trouwringen hebben waardoor ik ze elke dag een stukje bij me draag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.