Michael van Gerwen strandt in halve finale European Darts Open, Jelle Klaasen maakt indruk

12 juli 2015 om 23:43
nl
Michael van Gerwen kan nog altijd ook dartwedstrijden verliezen. Voor de aanvoerder van de wereldranglijst (PDC) was de halve finale van het European Open in Düsseldorf het eindstation. De Belg Kim Huybrechts was de favoriet uit Gemonde zondagavond verrassend de baas: 6-3.
Geschreven door

Vincent van der Voort en Bredanaar Jelle Klaasen mochten ook optreden in de laatste sessie van het met 160.000 euro gedoteerde evenement. Klaasen maakte indruk met sterk spel, hij versloeg onder andere Engelsman Dave Chisnall met 6-1.
Thornton wint toernooiIn de kwartfinale faalde hij tegen de Schot Robert Thornton (4-6) in de beginfase te vaak op de dubbels. Wel maakte hij een achterstand van 1-4 ongedaan. De Engelsman James Wade maakte een eind aan de titelaspiraties van Van der Voort: 6-3.
Thornton won het toernooi door achtereenvolgens ook Wade (6-1) en Huybrechts (6-2) overtuigend te verslaan. Dat betekende zijn eerste titel op de Europese Tour. In de finale gooide de Schot een gemiddelde van 106,2 punten per beurt.
Elf pijlenVan Gerwen had aan het begin van de zondagmiddag geen enkele moeite met Johnny Haines. Hij won met 6-1. Haines snoepte de openingsleg nog af van Van Gerwen, maar die brak meteen terug en liep daarna weg bij de Engelsman. De Gemondenaar haalde een gemiddelde van 101,47 per beurt. Van Gerwen eindigde de partij met een indrukwekkende beurt van elf pijlen.
Zaterdag was Haines nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Tilburger Benito van de Pas.
   
   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.