Ranomi Kromowidjojo zwemt beste seizoenstijd

12 juli 2015 om 17:29
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft zondag bij de challenger in Alkmaar haar beste seizoenstijd op de 100 meter vrije slag gezwommen. De zwemster van NTC Eindhoven kwam in zwembad De Hoornse Vaart tot 53,62. Ze won de sprintafstand daarmee met overmacht.
Geschreven door

Kromowidjojo was blij met haar tijd. "Prima dit, lekker'', liet 'Kromo' weten. Ze ziet de wedstrijden in Alkmaar vooral als training in aanloop naar de WK, die in augustus worden gehouden in Kazan. "Dit belooft voor de WK dat het allemaal nog wel een stukje sneller kan. De tijden die daar mogelijk zijn weet ik niet, maar dit was in ieder geval een goede prikkel.''
Tweede bij 50 meter rugslagKromowidjojo zwom later op de middag ook nog de 50 meter rugslag, waarop ze tweede werd (28,96) achter haar trainingsmaatje Maaike de Waard (28,62). Beiden bleven ruim boven de WK-limiet van 27,96.
Serieuze concurrentie had Kromowidjojo nauwelijks in Alkmaar. Femke Heemskerk deed niet mee aan de 100 vrij. De Nederlandse favoriete voor eremetaal op het koningsnummer, de 100 vrij, zou aanvankelijk wel de 50 vlinder en de 100 rug zwemmen. Ze besloot echter te kiezen voor rust, met het oog op het naderende WK.
De WK zwemmen langebaan worden van 2 tot en met 9 augustus gehouden. De openwaterzwemmers beginnen al op 25 juli aan de wereldkampioenschappen in de Russische stad Kazan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.