Opluchting na transfersoap, Phillip Cocu 'zéér content' met komst Lestienne naar PSV

12 juli 2015 om 20:52
nl
Het was een transfersoap waarin zaakwaarnemers en oliesjeiks de hoofdrol speelden, maar uiteindelijk kwam Maxime Lestienne toch nog bij PSV terecht. Ook tot opluchting van trainer Phillip Cocu. "Ik ben er zéér content mee. Hij is een meerwaarde voor onze ploeg."
Geschreven door

"Hij heeft bewezen bij Brugge dat ie een uitstekende aanvaller is die aan de linkerkant speelt, maar ook op rechts uit de voeten kan. Hij heeft snelheid én een actie dus ik zie dat als een goeie versterking."
LEES OOK: 'Maxime Lestienne is technisch zo sterk... niet normaal!', kenners enthousiast over nieuwe PSV'er
"Iedere speler is anders, maar binnen ons elftal is hij wel aangetrokken voor de positie van Memphis. Lestienne wordt een speciale genoemd, maar misschien dat Memphis ook een speciale was, dus wat dat betreft hebben ze raakvlakken", aldus Cocu.
Komen en gaan van spelersHet trainingskamp van PSV lijkt voorlopig in het teken van transfers te staan. Wijnaldum en Hiljemark vertrokken, Lestiënne en op korte termijn waarschijnlijk ook Pereiro doken plotseling op in Evain-les-Baines.
"Voor de buitenwereld drukt dat wellicht een stempel op ons trainingskamp, maar wij hebben daar hier geen last van. Dat hoort er nu eenmaal bij in deze periode. Soms vertrekt er een speler en er zullen er ook nog wel arriveren. Maar we werken er hard aan om zo snel mogelijk de beoogde versterkingen binnen te halen, zodat we dat we de laatste periode van de voorbereiding met een redelijk complete kern zullen zijn.
Goed leerzaam trainingskamp Over het trainingskamp is Cocu dik tevreden. Hoewel het overdag warm is aan de oevers van het Meer van Genève, waar PSV verblijft. De trainingsfaciliteiten én de tegenstanders in de Valais Cup zijn van hoog niveau.
"Fysiek moeten we hier nog stappen zetten, maar dat is logisch als je pas twee weken bezig bent. Dat bleek wel tegen FC Basel, dat al verder is. Leerzaam en zo krijgen we er de komende week nog twee. En dat zijn Olympique Lyon op woensdag en AS Monaco op vrijdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.