Erik Falkenburg van NAC Breda naar Willem II, tekent voor twee jaar - Omroep Brabant

Erik Falkenburg van NAC Breda naar Willem II, tekent voor twee jaar

12 juli 2015 om 23:06 • Aangepast 21 november 2020 om 17:13
nl
Erik Falkenburg van NAC Breda stapt over naar Willem II. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de club uit Tilburg. De aanvaller mag transfervrij vertrekken bij NAC Breda vanwege de degradatieclausule in zijn contract.
Profielfoto van
Geschreven door

De 27-jarige Falkenburg was grootverdiener van NAC Breda. De gedegradeerde club had hem eerder verzocht om genoegen te nemen met minder salaris. Hij heeft salaris ingeleverd om naar Tilburg te kunnen verhuizen.
'Weer in de eredivisie'Falkenburg is blij met de overgang. Hij noemt het een 'mooie kans om weer in de eredivisie te spelen'. De speler wordt maandag medisch gekeurd.

Wachten op privacy instellingen...


GevoeligDe overstap naar aartsrivaal Willem II zal Falkenburg niet in dank worden afgenomen door veel NAC-fans. "Dat heeft de keus niet makkelijker gemaakt. Ik weet dat het gevoelig ligt, maar het sportieve aspect gaf de doorslag. Ik moet aan mijn carrière denken."
Overigens heeft Falkenburg nog geen negatieve reacties gekregen. "Ik heb alleen nog maar met journalisten aan de telefoon gehangen", aldus Falkenburg.
BuitenlandIn Nederland was Willem II de enige club met wie Falkenburg gesproken heeft. "Er was ook wel wat interesse uit Denemarken, België en Griekenland, maar ik wil graag in Nederland blijven."
Technisch manager Carlos Aalbers van WIllem II is blij met de nieuwe aanvaller: "Met Erik Falkenburg hebben we er een aanvallend ingestelde speler bij die op meerdere posities uit de voeten kan. Ook heeft hij laten zien over scorend vermogen te beschikken. Daarnaast heeft Erik de nodige ervaring in het spelen van eredivisiewedstrijden."

Wachten op privacy instellingen...

Gedebuteerd bij SpartaErik Falkenburg begon zijn carrière bij Sparta Rotterdam, waar hij zijn debuut in de Eredivisie maakte in 2008. Hij vertrok naar AZ en kwam op huurbasis uit voor N.E.C. en Go Ahead Eagles.
Vorige zomer maakte hij de overstap naar NAC Breda. Bij de Parel van het Zuiden kwam hij 27 keer in actie, waarin hij vijf keer wist te scoren. Trainer Robert Maaskant betreurt het vertrek van Erik Falkenburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.