Verhaal over jongetje dat uit een bootje van Fata Morgana in de Efteling is geduwd, blijkt verzonnen

13 juli 2015 om 09:21
nl
De vrouw die haar Facebookpagina zette dat ze zondag in de Efteling een jongetje uit een bootje van de Fata Morgana had geduwd, heeft het verhaal verzonnen. Maandag laat ze weten dat ze geschrokken is van 'alle heisa'. De Efteling liet eerder al weten het verhaal 'onwaarschijnlijk' te vinden.
Geschreven door

Een vrouw liet op Facebook weten zondagmiddag uit de Efteling te zijn gezet nadat ze een jongetje uit een bootje van de Fata Morgana in het water zou hebben geduwd. Dit meldden diverse media na berichtgeving van pretparkwebsite Looopings.
ToegangsverbodVolgens de website ergerden twee vriendinnen zich aan de jongen omdat hij in het bootje van de attractie stond te springen. De vrouw kreeg het volgens Looopings aan de stok met de ouders van de jongen en met medewerkers van de Efteling. Ze zou het park zijn uitgezet en een toegangsverbod hebben gekregen.
Een woordvoerder van de Efteling gaf aan dat het verhaal zeer onwaarschijnlijk was. "Er is ons niks opgevallen. We hebben geen nat jongetje gezien en we hebben ook geen rare beelden op de videocamera's gezien. Daarnaast hebben we het hele weekend geen parkverbod uitgedeeld. Alles lijkt er dus op dat dit een broodje-aapverhaal."
'We bedachten een scenario'Inmiddels laten de vriendinnen aan Looopings weten te zijn geschrokken van alle commotie. Ze hebben hun beweringen inmiddels ingetrokken. "Na veel heisa op internet willen we jullie even laten weten dat er precies niks van dit verhaal waargebeurd is", schrijven ze op Facebook.
"We hadden zoveel lol samen en bedachten het scenario dat we een vervelend kind in het water duwden", verklaren ze. "We wilden weten wat onze Facebook-vriendjes hiervan zouden vinden. We verbaasden ons erover hoe veel mensen dit verhaal geloofden."
Ze schrijven verder dat ze een 'super toffe' dag gehad hebben in het pretpark.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.