Video

Griekenland staat op zijn kop, hoe stappen reizigers in het vliegtuig naar de Griekse zon?

13 juli 2015 om 10:28
nl
Griekenland is deze dagen niet meer weg te denken uit het nieuws. Maandagochtend bereikten de onderhandelaars in Brussel een akkoord over nieuwe steun aan het land. De situatie is maar met één woord te omschrijven: chaos. Ook dit jaar stappen weer honderden, zo niet duizenden reizigers op het vliegtuig naar Griekenland. Zijn ze in paniek of gaan ze zonder zorgen richting de Griekse zon?
Geschreven door

Van chaos is op Eindhoven Airport maandagochtend geen sprake. Mensen komen in hun harembroek en sportvest binnengewandeld en sluiten rustig aan in de rijen bij de incheckbalie. "We maken ons geen zorgen", vertelt een meisje dat samen met haar vriendinnen naar Chersonissos gaat. "We weten hoe de situatie is en waar we rekening mee moeten houden."
Extra geldZo heeft de vriendinnengroep vooral extra contant geld meegenomen en wat extra tassen zodat het geld niet zomaar gestolen kan worden. "We gaan ook nog vragen of de kluisjes in ons appartement extra verzekerd kunnen worden voor het geval daar iets uit gestolen wordt", vult een van de vriendinnen aan.
"We kunnen er nu vrij weinig meer aan doen en zien daar wel hoe de situatie is", vertelt de moeder van een gezin dat richting Kreta gaat. Ook zij hebben wel extra geld meegenomen, maar maken zich verder niet zoveel zorgen over hun vakantie.
Ouders maken zich meer zorgenHoewel de voornamelijk jonge reizigers zich maandagochtend geen zorgen maken over hun vakantie, denken de meeste ouders daar anders over. "Die wilden het liefst dat ik mijn vakantie om zou boeken", vertelt een meisje dat net heeft ingecheckt. "Ik heb gezegd dat ik dat niet zou doen zolang er geen negatief reisadvies zou zijn."
Geen paniek onder reizigersEr vertrokken maandagochtend twee vluchten naar het Griekse eiland Kreta. Eentje daarvan was van Transavia en bij de incheckbalie kregen de reizigers een papiertje mee met daarop de tip dat mensen extra contant geld mee moesten nemen. Verder merken de medewerkster niet echt dat er paniek is onder de reizigers. Volgens de medewerkers is er op de Griekse eilanden ook weinig te merken van de crisis.  
De vakantiegangers die richting Griekenland gaan, hebben vooral heel veel zin in hun vakantie en zien daar wel hoe de situatie is.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.