Henk Bernard op 1 met album 'Liefde is leven', Hazes-achtige sound slaat aan

13 juli 2015 om 12:59
nl
Het album 'Liefde is leven' van Henk Bernard is op nummer één binnengekomen in de album top 100. De zanger uit Sint-Michielsgestel verdrijft Maaike Ouboters cd 'En hoe het dan ook weer dag wordt' naar de tweede plaats.
Geschreven door

"Ik heb hier wel een fles champagne op opengetrokken", lacht Bernard. "Ik had dit niet verwacht, maar ik heb in Brabant veel die-hard fans. Die willen dit album allemaal hebben." Zijn platenbaas zag vorige week al dat het goed ging met de verkoop van Bernards album en dat de eerste plaats erin zat. "Toen heb ik mijn fans nog even aangespoord het album te kopen."
Het nieuwe album van Tilburger Roy Donders, 'Ik wil jou', is de top 100 binnengekomen op plaats tien.
'Geswitcht naar Hazes'Bernard begon met zingen tijdens feestjes. Hij houdt van volkse nummers met een verhaal, André Hazes is een van zijn favorieten. Na een karaoke-avond op een camping in Spanje werd hij uitgenodigd voor een 'Hollandse middag' en daarna besloot hij een eerste single op te nemen.   [YouTube:body:http://youtu.be/fk-lxs0E764]Bernards eerste single kwam in 2007 uit: 'Wat is voor mij een dag'. Vanaf dat moment krijgt hij ook steeds meer landelijke bekendheid. "Normaal hebben mijn liedjes een schlagerachtige sound, maar op mijn nieuwe album zijn we geswitcht naar een Hazes-achtig geluid", laat Bernard weten. "Dat slaat hartstikke goed aan." [YouTube:body:http://youtu.be/B03NhPjSL-8]'Zeer toegankelijke muziek'Edwin van Loon van de muziekredactie van Omroep Brabant kent Bernard al jaren. "Ik hoorde hem voor het eerst toen we op de radio en tv ‘Brabant Party’ uitzonden. Alle muziek voor dat programma heb ik samen met presentator Frans van Hoof uitgezocht." Wat hem in Bernard aanspreekt? "Zijn zeer toegankelijke muziek en zijn opvallende en karakteristieke stemgeluid."
'Toffe peer'Bernard is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de bekendste inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel, naast René Schuurmans, Sandra Reemer en darter Michael van Gerwen. Van Gerwen woont in Gemonde.
Michaels moeder Wilma is fan van Bernard. "Dit komt door Michael", legt ze uit. "Henk was bij Michaels huwelijksaanzoek en hij heeft ook op de bruiloft gezongen. We hebben afgesproken een weekend met Henk en zijn vrouw naar Engeland te gaan om naar Michael te gaan kijken. Hij is fan van Mike. Daar gaan we een gezellig weekend van maken, want naast een goede zanger is Henk een heel toffe peer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.