Jongensdroom Luuk Koopmans komt uit: van een seizoenskaart naar een contract bij PSV

13 juli 2015 om 12:36
Voor Luuk Koopmans moet het voelen als een jongensdroom die uitkomt. Vorig jaar om deze tijd was hij nog reserve-keeper bij FC Oss, maar na een goed seizoen bereidt hij zich nu met PSV voor op het nieuwe seizoen. In een super-de-luxe trainingskamp in het Franse Evian-les-Bains.
Geschreven door

Koopmans erkent onmiddellijk dat het verschil tussen FC Oss en PSV in alle opzichten immens is. "Echt alles is hier goed geregeld. Het hotel, het eten, de spullen. Da's echt perfect. Maar ook het niveau en de snelheid op de training. Het is echt top."
Seizoenskaart bij favoriete clubVan Koopmans is bekend dat hij als klein jongetje al in een PSV-shirt rondliep en ervan droomde om ooit bij zijn favoriete club terecht te komen. "Ik ben altijd voor PSV geweest en heb vroeger ook een seizoenskaart gehad. Dan kun je wel zeggen dat dit een droom is die uitkomt."
En dus verblijft Koopmans nu met zijn nieuwe club in het Hilton Hotel aan het Meer van Genève. Aanvankelijk keek hij zijn ogen uit. "Maar na een paar dagen went het al een beetje", zegt hij lachend. "Maar ik probeer hier zoveel mogelijk te leren en ik kijk natuurlijk nog wel een beetje op tegen bepaalde spelers."
Stap van FC Oss naar PSV Luuk Koopmans is vooralsnog naar PSV gehaald als derde keeper. Dus áchter Jeroen Zoet en Remko Pasveer. En hij is realistisch. "Iedereen is duidelijk geweest bij PSV over mijn rol. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk wedstrijden bij Jong PSV kan keepen en bij het eerste team mee kan trainen. Ik denk dat ik dan dit seizoen het meeste kan groeien. Dan is het aan mij om aan te tonen dat het mogelijk is om de stap van FC Oss naar PSV te maken.

Wachten op privacy instellingen...