Zeven jaar cel voor 'gewetenloze' bendeleider voor reeks plofkraken

13 juli 2015 om 15:51 • Aangepast 21 november 2020 om 17:13
nl
De 24-jarige bendeleider Thiago D. moet zeven jaar de cel voor verschillende plof- en ramkraken. De aanvoerder van de bende wordt verantwoordelijk gehouden voor onder meer een ramkraak bij de Albert Heijn XL in Eindhoven. Bij die kraak is 194.000 euro uit een geldautomaat geroofd.
Profielfoto van
Geschreven door

De bende was actief in 2012 en 2013 en pleegde de plofkraken onder meer in Brabant. De eerste kraak was in Maren-Kessel maar, die mislukte omdat de geldautomaat leeg was. Daarna kwam de Albert-Heijn XL aan de Limburglaan aan de beurt. De gevel werd er geramd met een auto, waardoor de schade enorm was.
Vier verdachten vrijgesprokenIn totaal stonden twaalf verdachten van ram- en plofkraken voor de rechter. Vijf van hen zijn vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken. De zes andere verdachten moeten tussen de achttien en dertig maanden de cel in.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Justitie eiste 8 jaar gevangenisstraf tegen de 24-jarige bendeleider Thiago D. uit Den Bosch. Hij zou volgens verklaringen fulltime bezig zijn geweest met plofkraken. De man maakt volgens justitie een ‘gewetenloze’ indruk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.