Burgemeester Noordanus wil geen bewaker meer bij sociaal pension De Vest in Tilburg

13 juli 2015 om 16:35
nl
Burgemeester Noordanus gaat op korte termijn praten met sociaal pension De Vest en omwonenden om de overlast voor de buurt te beperken. In het sociale pension aan de Fabrieksstraat wonen verslaafde psychiatrische patiënten en dat zorgt al geruime tijd voor veel onrust in de buurt.
Geschreven door

Volgens de omwonenden wordt er getippeld, drugs gedeald en zijn er mensen bedreigd.
'Bewaker kost handen vol geld'Eind vorig jaar werd er daarom gedurende korte tijd een bewaker voor de deur gezet om de boel in de gaten te houden. Een deel van de gemeenteraad wilde dat die bewaker weer terugkomt. Daar voelt burgemeester Noordanus niks voor. Volgens de burgemeester kostte die bewaker handen vol geld en had hij niks te doen.
Toch gaat hij met de bewoners en het pension praten. Hij wil het met hen onder meer bespreken welke cliënten er wel en welke er niet in De Vest worden opgevangen. Een meerderheid van de gemeenteraad nam genoegen met die toezegging van de burgemeester.
Omwonenden woestDe omwonenden zijn woedend dat de bewaker niet terugkeert. Volgens hen klopt het dat hij te weinig te doen had, maar dat kwam omdat hij een preventieve werking had. Het was veel rustiger in de buurt toen de bewaker er stond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.