Video

Wielrenner Steven Kruijswijk: 'Morgen begint de Tour voor mij eigenlijk pas'

13 juli 2015 om 17:25
nl
Wielrenner Steven Kruijswijk heeft zin in de tweede week van de Tour de France: "Laat de bergen maar komen, daarvoor ben ik hier in de Tour." De renner van Lotto-Jumbo geniet maandag in het Franse Pau van zijn welverdiende rustdag.
Geschreven door

De eerste week van de Tour de France is de Bosschenaar goed doorgekomen. "Ik ben pas één keer gevallen, dat was een kleine valpartij en stelde niet veel voor."
Massale valpartijWat dat betreft mag Kruijswijk van geluk spreken. Zijn ploeggenoten hebben minder geluk gehad. Tijdens de massale valpartij in de derde etappe kwamen zijn ploeggenoten Laurens Ten Dam en Wilco Kelderman hard ten val.
Kruijswijk ontweek bewust de drukte en voorkwam zo een persoonlijke lijdensweg. "Ik heb me echt rustig gehouden, heb bewust veel achterin het peloton gefietst. Dat is mij aardig gelukt." Het gevolg is wel dat hij dertig minuten achterstand heeft op Chris Froome, de drager van de gele trui.
Knop omMaar vanaf dinsdag moet de knop om bij de klimgeit van Lotto-Jumbo. Nu komen komen de etappes waarvoor hij naar de Tour is gekomen. De eerste bergetappe dinsdag is meteen een pittige. Het is de eerste col van de buitencategorie en hij draagt de naam Col de la Pierre Saint-Martin. "Ik kende hem nog niet. We hebben vanochtend de klim bekeken en gezien dat ie lastig is."
Kruijswijk, die in de Giro nog zij aan zij fietste met Alberto Contador, wil dinsdag niets forceren. "Ik wil morgen zo lang mogelijk meegaan. Als ik voel dat het er niet in zit, dan ga ik ook niets forceren. Maar ik heb het ook echt even nodig, om even in dat ritme van het klimmen te komen. Die intensiteit en het hoge vermogen", aldus Kruijswijk.
Uitkijken naar bergenHet moge duidelijk zijn dat de eerste negen etappes niet op het lijf van Kruijswijk zijn geschreven. Zijn Tour begint pas dinsdag. "Het is niet dat ik negen dagen niets heb gedaan, maar je kan wel zeggen dat ik echt uitkijk naar deze dagen en komende etappes."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.