Tilburgse raad gaat in de spiegel kijken na kritisch rapport Rekenkamer

13 juli 2015 om 21:06
nl
De gemeenteraad en het college van Tilburg gaan kritisch kijken naar hun rol bij grote projecten. "We moeten allemaal in de spiegel kijken", zei wethouder Berend de Vries maandag in de raadsvergadering. Na de zomer komt er een debat in de raad over het eigen functioneren.
Geschreven door

De raad komt tot deze stap na een kritisch rapport van de Rekenkamer over de gang van zaken rond de plannen in het gebied Stappegoor. Op Stappegoor is een ijsbaan, sporthal en bioscoop met winkelcentrum gekomen, maar de woonwijk die daarna moest worden gebouwd, bleef uit door de crisis.
Onvoldoende geïnformeerdBij de plannen en afspraken daarover met een consortium is de raad op allerlei momenten onvoldoende geïnformeerd, erkende wethouder De Vries. Hij onderschrijft de conclusies van de Rekenkamer, die ook kritisch is over de rol van de raad.
Dat er lessen moeten worden getrokken voor de toekomst, daarover was iedereen in raad en college het eens. Maar de Lijst Smolders Tilburg (LST) wilde daarmee haast maken, omdat er binnenkort wordt besloten over nieuwe grote projecten, zoals de verbouw van stadskantoren en de ontwikkeling van de spoorzone.
Later pas maatregelenDaarom wilde de LST nu al een extern deskundige zoeken die mee gaat kijken bij toekomstige projecten. Dit voorstel haalde geen meerderheid. De raad wil eerst met elkaar discussiëren over aanbevelingen van de Rekenkamer en dan pas maatregelen nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.