Vrouwen met lef: Brabantse dames in team dat Nederlands record Formatie skydiving verbreekt

13 juli 2015 om 21:58
nl
Drie dames van de West-Brabantse club Skydive ENPC hebben afgelopen weekend samen met 31 andere vrouwen een Nederlands record Formatie skydiving voor vrouwen verbroken. Het oude record dateert van 1995.
Geschreven door

De 34 skydivers sprongen bij Teuge in Gelderland. Het oude record was een formatie met 25 dames. De beelden van de sprong van afgelopen weekend zijn te vinden via deze link.
Breda International AirportVrijdagavond oefenden de dames al. "Het lukte zaterdag bij de vijfde sprong", vertelt Fanny Hopmans van ENPC. Zij komt oorspronkelijk uit Roosendaal, maar zij woont nu in Breda. De twee andere dames van ENPC, die is gevestigd op Breda International Airport bij Bosschenhoofd,  komen uit Midden- en Oost-Brabant.
Het gaat volgens Hopmans om Mechie Voermans uit Luyksgestel en Kim de Vries uit Oisterwijk. Het is bij Hopmans niet bekend of er Brabantse vrouwen van andere clubs meededen.  
45 secondenDe 34 vrouwen sprongen op ongeveer vijf kilometer hoogte uit het vliegtuig. Vervolgens hadden zij 45 seconden de tijd om in de lucht een figuur te maken: een windmolen in de kleuren van de Nederlandse vlag. Fanny had een blauw pak aan. "Het was een intensieve, bijzondere en hele leuke ervaring", vindt Hopmans.
De dames hadden begeleiding van een specialiste uit het Verenigd Koninkrijk. Aan het record deden ervaren skydivers mee. "Dat is wel nodig als je met zoveel mensen tegelijk springt."
Het komt volgens Hopmans niet zo vaak voor dat het record wordt verbroken omdat relatief weinig vrouwen actief zijn in de sport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.