Drie jaar cel voor man (39) die vrouw (68) wilde verkrachten in Den Bosch

14 juli 2015 om 00:11
nl
Een 39-jarige man uit Middelburg is maandag door de rechtbank van Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Hij probeerde in augustus een 68-jarige vrouw te verkrachten in Den Bosch.
Geschreven door

Het slachtoffer fietste op vrijdagavond 29 augustus rond halftwaalf vanuit het Centraal Station van Den Bosch naar huis. Bij de Meanderflat aan de Kruiskampsingel ontdekte de vrouw dat ze werd achtervolgd door een automobilist, een 'dikke man'.
Heldhaftige voorbijgangerVanuit zijn auto sprak de man de vrouw aan. Hij stapte uit en duwde haar van de fiets. Vervolgens betastte hij de vrouw en duwde haar zijn auto in. Daar probeerde hij het slachtoffer te verkrachten. Ze werd op tijd gered door een heldhaftige voorbijganger.
Bureau Brabant besteedde op 6 oktober aandacht aan de zaak. De verdachte, die volgens de politie goed bekend is met Den Bosch en omgeving, kon uiteindelijk worden aangehouden op basis van DNA-materiaal op de beha van de vrouw en een pet die op het fietspad is aangetroffen.
Eerder veroordeeldDe man was in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een verkrachting en het medeplegen van een verkrachting. Hij was in juni 2014 voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.