Publiekslieveling De Cagna terug op lichtfestival GLOW met spektakelstuk op Stadhuisplein

14 juli 2015 om 11:10
nl
De route van het lichtfestival GLOW in Eindhoven is bekendgemaakt. Bezoekers lopen dit jaar vooral door de binnenstad. Vanwege het tienjarig jubileum pakt de organisatie uit met spectaculaire lichtkunstwerken. Een project van publiekslieveling Luminarie De Cagna op het Stadhuisplein moet de blikvanger worden.
Geschreven door

Het Stadhuisplein krijgt een grote lichtgalerij, met in het midden een grote koepel van licht. Dat licht beweegt op muziek. Om bezoekers de gelegenheid te geven langer op het Stadhuisplein te blijven, komen er horecagelegenheden.
Lichtprojecten van De Cagna waren bij vorige edities het populairst onder bezoekers. Zo werd de Demer in 2010 verlicht met een lichttunnel, stond een jaar later een enorme lichtkoepel op het Stationsplein en werd de schaatsbaan op de Markt verlicht door een grote omheining van De Cagna.
RouteDe route van GLOW start en eindigt bij het GLOW Café bij het Parktheater. Via de Elzentlaan, de Poirtierslaan, voor het Van Abbemuseum richting het Stadhuisplein gaat de route richting de Oude Stadsgracht, Stratumseind, Bleekweg, Vestdijk en via Het College richting het Catharinaplein.
Vanaf daar vervolgt de weg door winkelcentrum de Heuvel richting de Markt. Daarna volgen de Jan van Hooffstraat, Rechtestraat, Hooghuisstraat en de Paradijslaan. Bij het Anne Frank Plantsoen begint het ‘groene’ gedeelte door het Stadswandelpark om vervolgens uit te komen op de Elzentlaan.
ThemaHet thema dit jaar is Natuur& Architectuur. Strijp-S is het domein voor GLOW Next. GLOW wordt gehouden tussen 7 en 14 november. Vorig jaar trok het festival ongeveer 650.000 bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.