Uitspraak grenslijk Baarle: 12 jaar cel voor Robert-Jan B. die vriendin Katrina Khaniak doodde

14 juli 2015 om 15:35 • Aangepast 21 november 2020 om 17:11
nl
Robert-Jan B. moet in hoger beroep twaalf jaar de cel in voor de moord op zijn Wit-Russische vriendin Katrina Khaniak. Het hof in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald in de zaak rond het zogenoemde 'grenslijk'.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens het hof is er voldoende bewijs dat Robert-Jan B. de vrouw heeft vermoord en haar lichaam heeft verstopt. De straf is gelijk aan de eis van justitie. Robert-Jan B. ontkent nog altijd glashard zijn vriendin te hebben vermoord.
[Tweet:Body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/620916632689451008]
Katrina Khaniak werd in 2007 in een kliko met purschuim in Baarle-Nassau gevonden precies op de grens met België. Katrina is vermoedelijk door wurging om het leven gekomen. Het hof is ervan overtuigd dat B. dat heeft gedaan. Hij zou de vrouw vervolgens in een slaapzak en zak van een bruidsjurk in de kliko hebben gestopt, aldus het hof.
Doodsoorzaak nooit duidelijk gewordenEr kwam veel TNO en NFI-onderzoek aan deze zaak te pas. Het lijk was vergaan en de doodsoorzaak was nauwelijks vast te stellen. Ook waren er twijfels over of de kist waar de kliko in zat eerder open is gemaakt om het lijk te verbergen. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de kist om de kliko is gebouwd en dus niet later is opengemaakt.
Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak in hoger beroep enkele weken geleden, werden de messen tussen justitie en verdediging spreekwoordelijk geslepen. Advocaat Jan-Hein Kuipers bleef hameren op het gebrek aan bewijs.
'Leugenachtige verklaringen'Advocaat-generaal Sta, officier van Justitie bij het gerechtshof, had vooral aandacht voor de leugenachtige verklaringen van B. en het feit dat zijn vriendin 'begraven' werd in een kliko in een kist op de speelkamer van hun dochtertje.
B. werd in 2013 door de rechtbank in Breda veroordeeld tot elf jaar cel en ging in hoger beroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.