Pedoseksueel Sytze van der Velde krijgt 4000 euro omdat gemeente Amersfoort zijn adres onthulde - Omroep Brabant

Pedoseksueel Sytze van der Velde krijgt 4000 euro omdat gemeente Amersfoort zijn adres onthulde

14 juli 2015 om 13:48
nl
Amersfoort betaalt de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der Velde 4000 euro schadevergoeding omdat burgemeester Lucas Bolsius vorig jaar het adres van de man in Amersfoort onthulde.
Geschreven door

De 67-jarige Van der Velde had 20.000 euro schadevergoeding geëist. Nadat zijn verblijfplaats bekend was geworden, ontstonden er opstootjes en demonstraties voor zijn appartement boven een kinderdagverblijf.
Gemeente Amersfoort niet in beroepDe rechter legde de schadevergoeding in april van dit jaar op. De rechter vond dat Bolsius onvoldoende reden had om het adres van de man bekend te maken. Bolsius verdedigde zich door te stellen dat Van der Velde zelf al eerder zijn verblijfplaats aan een journalist had onthuld.
De gemeente heeft nu besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak, aldus een woordvoerder dinsdag. "Alles wat de gemeente over deze zaak te zeggen heeft, is op dit moment gezegd", is volgens de woordvoerder de reden dat Bolsius afziet van een beroep. "Wij zien geen reden om daar nu iets aan toe te voegen of iets te herhalen."
Gebiedsverbod in EindhovenVan der Velde is veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongeren. Zijn zaak werd in 2009 landelijk bekend toen burgemeester Rob van Gijzel hem een gebiedsverbod oplegde voor heel Eindhoven. In 2013 kwam hij definitief vrij en sindsdien leidde hij een zwervend bestaan.
In 2014 vond hij op eigen gelegenheid woonruimte in Amersfoort. Op dit moment ligt Van der Velde weer in de clinch met Bolsius, omdat die hem niet aan een ander, anoniem adres wil helpen. Volgens de burgemeester zijn daarover diverse gesprekken gevoerd die Van der Velde echter zelf steeds afkapt, zo blijkt uit een brief die de man op zijn blog heeft gepost.
De gemeente wil volgens de woordvoerder op dit moment niks zeggen over individuele contacten met de pedoseksueel of zijn advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.