Voedselbank Etten-Leur dankzij supermarktketen en gemeente Rucphen uit de problemen - Omroep Brabant

Voedselbank Etten-Leur dankzij supermarktketen en gemeente Rucphen uit de problemen

14 juli 2015 om 15:51
nl
De voedselbank in Etten-Leur is vooral dankzij een supermarktketen, maar ook door hulp van andere voedselbanken en een aantal particuliere acties uit de problemen. De gemeente Rucphen heeft dinsdag toegezegd vijfhonderd euro te schenken. Voorzitter Marleen Berentsen van de voedselbank laat weten dat de supermarktketen die anoniem wil blijven, duizend dozen met voedsel heeft geschonken.
Geschreven door

De voedselbank kwam in de problemen doordat vorige week na stroomuitval de voedselvoorraad in de vriezers was bedorven. Hulp van de gemeente kwam er niet. Dankzij de grote gift van de supermarktketen is er voorlopig genoeg voedsel voor alle klanten. "We zijn er erg blij mee. Het gaat om boodschappenpakketten die klanten konden sparen met zegeltjes. Deze pakketten waren over van een actie", zo vertelt Berentsen.
HuiskamerdinersEr zijn ook particulieren die de voedselbank te hulp schoten. Zo is er iemand die huiskamerdiners geeft. Tien mensen kunnen bij haar thuis dineren. Het eten wordt deels gesponsord door restaurants. De opbrengst gaat naar de voedselbank. Ze is opgelucht dat de voedselbank de komende tijd genoeg producten heeft, maar het viel voorzitter Berentsen erg tegen dat gemeente niets deed.
Ze gaat na de zomer nog wel met de wethouder om de tafel, maar dat gaat niet over eventuele hulp aan de voedselbank. "Nee die komt er niet. Dat is duidelijk. Het gaat over de communicatie tussen de voedselbank en de gemeente. Die verliep nogal stroef. We gaan kijken of die in de toekomst beter kan", aldus Berentsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.