Coalitie Landerd sneuvelt: Vereniging Herindelen Landerd trekt stekker er uit

14 juli 2015 om 16:13
nl
Politieke problemen in Landerd. Daar heeft Vereniging Herindelen Landerd het vertrouwen opgezegd in de coalitie. Ze ziet het niet meer zitten om samen te werken met de andere coalitiepartners.
Geschreven door

De partij wilde een referendum over de voorgenomen herindeling met Uden en Bernheze. De andere coalitiepartijen zagen die motie niet zitten. Uiteindelijk werd de motie wel aangenomen doordat de oppositiepartijen CDA en DS97 hun steun gaven.
Zwaar teleurgesteldFractievoorzitter Jeroen van den Heuvel zegt zwaar teleurgesteld te zijn. Hij zegt dat er niets anders opzat dan het vertrouwen in de andere coalitiepartijen op te zeggen. Burgemeester Marnix Bakermans hoopt dat er snel weer een stabiele coalitie ontstaat om, zoals hij dat zegt, de belangen van de inwoners te behartigen.
De partij wil nu dat er een informateur komt die verkennende gesprekken gaat voeren om uit te zoeken of er een college kan worden gevormd met het CDA en DS97. Het huidige college blijft zitten totdat er een akkoord is bereikt.
Grote MaashorstgemeenteUden en Landerd spreken al lange tijd over de vorming van een grote Maashorstgemeente. De gemeenteraad van Uden heeft al ja gezegd tegen een samengaan met Landerd en Bernheze. Het referendum in de gemeente Landerd wordt overigens in oktober gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.