Thijs Slegers, van luis in de pels tot perschef bij PSV: 'Ajax of Feyenoord had ook gekund'

14 juli 2015 om 16:59 • Aangepast 21 november 2020 om 17:11
nl
Het was voor sommigen misschien wel de opmerkelijkste transfer van deze voetbalzomer. Kritisch PSV-watcher Thijs Slegers, die regelmatig via Twitter, VI én bij FC Onder Ons snoeihard uithaalde naar PSV, beëindigde ineens zijn journalistieke werkzaamheden om bij uitgerekend datzelfde PSV aan de slag te gaan.
Profielfoto van
Geschreven door

Slegers: "De kans die PSV mij bood om het voetbal echt van binnenuit te beleven is de prikkel geweest om dit te gaan doen. En tot nu toe is dat ook echt uitgekomen. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin."
"Ik merk nu bijvoorbeeld dat mensen als Marcel Brands en Phillip Cocu ervoor kiezen hoe zij zich naar buiten toe presenteren. Nu ervaar ik ook hoe zij zich achter de schermen manifesteren. Het is mooi om dat verschil te zien."

Wachten op privacy instellingen...

Met Slegers heeft PSV niet per definitie ook een PSV-supporter in dienst genomen. Sterker nog, hij had ook zomaar naar Ajax of Feyenoord kunnen gaan.
Zakelijke bucketlist"Ik had de baan van perschef bij een grote club in Nederland op mijn zakelijke bucketlist staan. In mijn geval is PSV dan de meest logische keuze. Ik kom uit het zuiden en ik volg die club al zeven jaar. Dus bijvoorbeeld Ajax had ook gekund, maar het was logischer dat PSV bij me aanklopte."
Thijs Slegers heeft een missie bij PSV. In zijn ogen mag het allemaal best wat transparanter. In goede, maar zéker ook in slechte tijden.
'Proberen PSV toegankelijker te maken"Ik zal proberen PSV wat toegankelijker te maken en op de juiste manier in de media komt. En dat mag ook best kritisch zijn. Want het is natuurlijk flauw om heel open te zijn als het goed gaat, maar gesloten als het wat minder gaat. Dat gaan we proberen te veranderen."
Maar Slegers als brenger van saillante primeurs is dus verleden tijd. "Dat mag ik inderdaad niet meer doen. Ik vermoedde dat ik daar best moeite mee zou hebben. Maar dat heeft al snel plaats gemaakt voor 'hoe gaan we dat nieuws zo mooi mogelijk presenteren'. Dus ik houd wat betreft nieuwtjes nu even mijn mond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.