'Hij heeft weer een enorme bos haar', Jayden (6) uit Beek en Donk terug uit Amerika

14 juli 2015 om 19:05
nl
De zesjarige Jayden Lücker uit Beek en Donk is na ruim een half jaar weer terug uit Amerika. Het jongetje vocht bijna een jaar tegen een zeldzame vorm van kinderkanker. Maar de behandelingen in Amerika zijn geslaagd, Jayden is schoon.
Geschreven door

Dinsdagochtend landde Jayden samen met zijn ouders op Schiphol. Daar werd hij met een vrachtauto opgehaald. "Hij heeft nu een enorme bos haar. Niet normaal", vertelt vader Raimond Lücker.
Bij Jayden werd in april vorig jaar neuroblastoom ontdekt, een agressieve vorm van kinderkanker. Daarvoor had hij al in Nederland zes chemokuren gehad. Toch moest hij voor verdere behandeling naar Amerika. "Als we dat niet hadden gedaan, was hij er nu niet meer geweest", zegt Raimond.
Komende jaren spannendOndanks de goede resultaten van de behandeling blijven de komende jaren nog erg spannend volgens Raimond. "De komende vijf jaar zal Jayden om de zoveel maanden op controle moeten. We hopen dat het dan niet terug komt."
De familie kreeg vanuit verschillende hoeken 'enorme steun'. Er werd een inzamelingsactie op poten gezet om bij te dragen aan de kosten voor de behandeling in Amerika.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.