Burenruzie Woudrichem wordt uitgevochten met protestborden in de voortuin

14 juli 2015 om 18:25
nl
Woningcorporatie Woonlinie uit Woudrichem gaat niet ingrijpen bij een hoogoplopende ruzie tussen twee buren in het vestingstadje. Dat één van de ruziemakers in zijn tuin een bord heeft geplaatst met daarop de tekening van een galg, komt geheel voor rekening van die huurder zelf, zegt woningbouwdirecteur Peter van den Heuvel.
Geschreven door

Een paar jaar geleden stond de voortuin van Henk Hartman uit Woudrichem ook al vol met protestborden. Het protest is gericht tegen zijn buurman die verantwoordelijk zou zijn voor veel geluidoverlast. Ook is Hartman boos op verhuurder Woonlinie. Die laatste zou te weinig doen aan de al jarenlange voortslepende burenruzie.
Geen aanleiding voor ingrijpen Directeur Peter van den Heuvel zegt in een reactie dat hij niet eens kan ingrijpen. "Er is echt geen sprake van structurele geluidoverlast. Dat blijkt uit onze dossiers en uit de dossiers van de politie. De enige verplichting die wij als woningcorporatie hebben, is dat we huurders rustig en vrij woongenot 'moeten' bieden. Dat betekent niet dat de buurman geen feestje mag houden, of op een muziekinstrument mag spelen."
Het protest in de voortuin zorgt voor veel hilariteit in het vestingstadje. Fietsers en wandelaars stoppen geregeld om foto's te maken van de reeks borden in de voortuin. Op feestjes en verjaardagen is de ruzie, niet voor het eerst, 'het gesprek van de dag'.
Zelf oplossenWoningbouwdirecteur Peter van den Heuvel is van mening dat de twee het zelf moeten oplossen. Een afspraak vorige week met één van de huurders werd afgezegd. "Daarmee is het voor ons ook klaar. Als mensen dat willen, kunnen we voor bemiddeling zorgen. Als ze het niet willen dan is het ook goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.