Groot onderzoek naar miljoenenfraude met zorggeld, doorzoeking Roosendaal

14 juli 2015 om 20:49
nl
In een groot onderzoek naar miljoenenfraude met Persoonsgebonden Budgetten (PGB) zijn dinsdagmiddag tien woningen en bedrijfspanden doorzocht in Roosendaal, Schiedam en Rotterdam. Drie personen zijn aangehouden. Dat meldt het Openbaar Minister (OM).
Geschreven door

Bij de invallen is beslag gelegd op onder meer bankrekeningen en vier auto's. Ook zijn er vuurwapens en munitie gevonden.
ZorgbureausHet onderzoek richt zich op drie zorgbureaus. Vermoedelijk leverden ze minder zorg dan werd aangegeven of leverden helemaal geen zorg. Een zorgverzekeraar deed aangifte. Volgens het openbaar ministerie zouden de zorgbureaus voor minimaal twee miljoen euro hebben gefraudeerd. Het bedrag kan nog oplopen.
Justitie vermoedt dat de PGB-indicaties mogelijk onterecht zijn verstrekt of opgehoogd. Ook zou er mogelijk sprake zijn geweest van nep-arbeidsovereenkomsten met zorgverleners uit Turkije. Op basis van deze arbeidsovereenkomsten werden de partners van de zorgverleners naar Nederland gehaald.
Budgethouders buiten spelWaarschijnlijk hebben de zorgbureaus samen met de ontvangers een persoonsgebonden budget aangevraagd. Sommige budgethouders werden door de zorgbureaus buitenspel gezet, waardoor deze ontvangers geen zicht hadden op hun PGB.
Onderzocht wordt in hoeverre de ontvangers op de hoogte waren van de ten onrecht gedeclareerde zorg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.