Weg vrij voor sloop katholieke kerk in dorp Moerdijk: bezwaren genootschap ingetrokken

14 juli 2015 om 21:08
nl
De weg is voor de gemeente Moerdijk vrij om de Rooms-katholieke kerk in het dorp Moerdijk te slopen. De gemeente wil met inwoners bespreken wat er op die plek moet gebeuren.
Geschreven door

Het Cuypersgenootschap hield de sloop al jaren tegen met juridische procedures. De landelijke vereniging, die zich inzet voor het behoud van bouwkundig erfgoed, maakte eind vorig jaar een afspraak met de gemeente. Het genootschap mocht een haalbaar plan opstellen zodat het kerkgebouw behouden kon worden. De deadline was 15 mei.
Niet haalbaarDe gemeente meldt dinsdag dat het plan van de vereniging niet haalbaar is, zo blijkt na toetsing. "Men ziet weliswaar mogelijkheden, maar er is geen sprake van een financieel sluitende casus. Ook is er geen partij bereid gevonden die bereid is de herbestemming te willen èn te kunnen bekostigen", aldus een gemeentewoordvoerder. Volgens hem heeft het Cuypersgenootschap de lopende bezwaren formeel ingetrokken.
De Stephanuskerk is in 2013 gesloten. De gemeente gaf eerder aan de kerk te willen slopen om plaats te maken voor woningbouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.