Davy Pröpper voegt zich bij selectie van PSV: 'Ik ben een ander type speler dan Georginio Wijnaldum'

14 juli 2015 om 21:03 • Aangepast 21 november 2020 om 17:10
nl
Een spannende dag voor Davy Pröpper. De kersverse aanwinst van PSV sloot dinsdagavond aan bij de rest van de PSV-selectie die momenteel op trainingskamp in het Franse Evian-les-Bains is. Pröpper wordt gezien als dé opvolger van Georginio Wijnaldum. "Ik snap dat mensen ons gaan vergelijken, maar ik ben een ander type speler. Ik ga het op mijn manier invullen."
Profielfoto van
Geschreven door

Zaterdag werd duidelijk dat Georginio Wijnaldum naar Newcastle United zou vertrekken. Ook Pröpper volgde de transferperikelen over de aanvoerder van PSV op de voet. "Ik wist dat er interesse was in Wijnaldum, maar dit was goed nieuws. Daarna ging het opeens heel snel."
De nieuwe 'Gini'? Natuurlijk had Pröpper zich al enkele weken beziggehouden met het vertrek van Wijnaldum. "Ik had me er niet echt op voorbereid, maar ik had er wel rekening mee gehouden."

Wachten op privacy instellingen...

Pröpper moet in de voetsporen van Georginio Wijnaldum treden. Zelf ziet hij de vergelijking ook wel, hoewel hij zichzelf een andere type speler vindt. "Ik ben een middenvelder die jongens voor de goal kan zetten en zelf kan scoren. Ook doe ik verdedigend mijn werk en loop ik veel."
'Hoop snel van waarde te zijn'Momenteel is Pröpper vooral bezig met zijn nieuwe ploeggenoten te leren kennen. "Mijn ambitie is om eerst veel te trainen en iedereen te leren kennen. Dat is wel spannend. Daarna hoop ik zo snel mogelijk van waarde te zijn voor PSV."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.