Zoekactie politie naar autodief in bossen bij Rijen levert niets op

15 juli 2015 om 08:04
nl
De politie heeft woensdagochtend vergeefs naar een autodief gezocht in de bossen bij de Statenlaan in Rijen. Naar schatting 25 agenten kamden het gebied uit, onder meer met een speurhond en een helikopter.
Geschreven door

De politie meldt dat de dief eerder toesloeg in Tilburg. De man of vrouw stal bij een huis in de Jan van Gestelstraat rond tien voor halfvijf ’s ochtends een Range Rover Evoque.
Lees ook: Eigenaren Range Rover moeten oppassen voor autodieven, maar ook Audi, Citroën en Kia gewild
De eigenaar zag vier personen rond zijn huis scharrelen en waarschuwde de politie. Een van hen nam de auto mee. Dankzij het track-en-tracesysteem van de Evoque wisten de agenten de dief snel te achterhalen. Een achtervolging in de richting van Rijen volgde.
Niemand opgepaktIn de bossen bij Rijen vond de politie later de Range Rover. Hoewel bospaden werden afgesloten, ontbreekt van de autodief voorlopig ieder spoor. Rond halfzeven werd volgens een getuige de zoekactie gestaakt.
De politie pakte zo groots uit met een speurhond en een helikopter, omdat ze de dief op heterdaad wilde aanhouden. Door zo'n arrestatie hoeven agenten later niet meteen op zoek te gaan naar dna of ander bewijs.
Vermoedelijk één diefDe politie vermoedt dat het voorlopig om één dief gaat, zo laat ze aan Omroep Brabant weten. "Maar het kunnen er natuurlijk meer zijn. Wij weten niet of de dief onderweg nog iemand heeft opgepikt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.