Video

Boze pakketbezorgers PostNL staken bij depots in Den Bosch, Son en Breda

15 juli 2015 om 10:40
nl
Zelfstandige pakketbezorgers die PostNL inhuurt, staken woensdag bij depots in Breda, Den Bosch en Son. Ook bij depots op andere plekken in Nederland wordt gestaakt. "We blijven net zo lang doorgaan tot PostNL ingaat op onze eisen", zo zegt pakketbezorger Michel Taal die in Breda collega's probeert te overtuigen om ook het werk neer te leggen.
Geschreven door

De bezorgers zijn boos over het akkoord dat vakbond FNV sloot met PostNL. De stakers vinden onder meer de verhoging van tien procent van het inkomen van zelfstandige bezorgers te laag. "De eisen van FNV waren veel hoger dan nu is afgesproken. Ze hebben op veel te veel punten toegegeven", zo vindt Taal.
SchadeclaimDinsdag ging een kort geding tussen PostNL en de stakende pakketbezorgers op het laatste moment niet door. PostNL dreigde met een enorme schadeclaim. Onder druk van die claim hebben de grootste subcontractors waar de pakketbezorgers bij in dienst zijn, besloten om afstand te nemen van de stakingen. De partijen besloten met elkaar te gaan praten. Dat gesprek moet nog plaatsvinden.
"We hebben geen begrip voor de acties. Eerst een gesprek voeren, lijkt ons de logische weg", zei een woordvoerder van PostNL. Taal heeft daar geen boodschap aan. "We gaan op eigen houtje door." De subcontractors hebben nog wel een adviserende rol bij de staking, maar zijn volgens Taal officieel niet meer betrokken.
Meeste pakketjes bezorgdOndanks de acties verwacht het postbedrijf het merendeel van de pakketten in Nederland gewoon te kunnen bezorgen.     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.