Bloemenkunstwerk op herdenking MH17 van Eindhovenaar Bas Meeuws

15 juli 2015 om 12:41
nl
Bijna 5000 zonnebloemen vormen woensdag in museum Jan van der Togt in Amstelveen het decor van de besloten herdenking met nabestaanden van de vliegtuigramp met Malaysia Airlines. De bloemen staan centraal in het kunstwerk van kunstenaar Bas Meeuws uit Eindhoven, dat in het museum geëxposeerd wordt.
Geschreven door

De zonnebloemen herinneren aan de rampplek in het oosten van Oekraïne waar het toestel met vluchtnummer MH17 neerstortte. Daarbij kwamen alle inzittenden, onder wie 50 Brabanders, om het leven.
Bas MeeuwsDe expositie draait om het kunstwerk dat Meeuws maakte van het zonnebloemboeket met de bloemen, die medewerkers van de tv-rubriek Nieuwsuur plukten op de rampplek. Ook een vaas, bestrooid met aarde van rond de wrakstukken in Oekraïne is er een prominent onderdeel van.
Van het kunstwerk van de Eindhovenaar zijn driehonderd replica's gemaakt die grotendeels bij de nabestaanden thuis hangen als aandenken.
ExpositieDe expositie 'Monument MH17-Zonnebloemboeket' is vanaf donderdag 16 tot en met 26 juli te bezichtigen. Het museum in Amstelveen is daarvoor extra open. De toegang is gratis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.