'Ik ben mogelijk vergiftigd door eigen spelers', zegt coach Groenendijk over matchfixing Willem II

15 juli 2015 om 13:36
nl
Fons Groenendijk is als oud-trainer van Willem II diep geraakt door alle verhalen over matchfixing bij de Tilburgse club in het seizoen 2009-2010. "Ik ben mogelijk vergiftigd door mijn eigen spelers. Erger kan niet", zegt de huidige coach van Excelsior deze week in VI.
Geschreven door

Volgens de Volkskrant zou ex-speler Ibrahim Kargbo een belangrijke rol hebben gespeeld bij het manipuleren van misschien wel zes wedstrijden van Willem II.
"De laatste twee jaar gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan het matchfixingschandaal denk of er mee geconfronteerd word", geeft Groenendijk toe. De zaak wordt zowel door de KNVB als het Openbaar Ministerie onderzocht.
'Wond is nog lang niet geheeld'Groenendijk vraagt zichzelf af hoe het heeft kunnen gebeuren. "Aanvankelijk betrek je de schuld op jezelf, wanneer je spelers op knullige wijze een wedstrijd uit handen ziet geven. Nu blijkt dat het allemaal anders ligt. Dan schiet er van alles door je heen. Ongeloof, woede, verbijstering. De wond is nog lang niet geheeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.