Waar kun je het beste naar de kapper? Het antwoord laat zich wel raden

HILVERSUM - Brabantse kappers zijn massaal in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Coiffure Awards zondag. Vooral Avanti Kappers uit Helmond viel in de prijzen. Vorig jaar won topkapper Arjan Bevers van Avanti al de presitigieuze titel 'Hairdresser of the year'. Dit jaar ging deze Helmondse kapsalon aan de haal met de 'Team Award' en de 'Young Talent Award'. Maar ook op andere plekken in Brabant staan sinds zondag glanzende awards.

Ook kapsalons uit Den Bosch, Breda en Geldrop gingen met een eerste plaats naar huis."Brabantse kappers motiveren elkaar", verklaart Laura van de Graaf  het succes van de Brabantse kapersbranche. Ze als ziet als organisator al 15 jaar dat Brabanders in de hoofdprijzen vallen tijdens dit belangrijkste kappersevenement in Nederland.  "Brabantse kappers hebben onderling veel contact. Ze jutten elkaar als het ware op om steeds vernieuwende, verfijnder  en verrassender uit de hoek te komen."

Voor het beste dameskapsel moet je bij Create Hair&Beauty in Geldrop zijn. Heren kunnen terecht in Den Bosch bij kapsalon TOF , waar ook de eerste plaats werd binnengehaald. De consumentenprijs werd uitgereikt aan de Bredase salon Yorimage by Vanessa.


Hippe coups
De 25-jarige Inge Eichhorn uit Heeze, die is uitgeroepen tot beste dameskapster, wordt door de jury geroemd om haar hippe coups met dito haarkleuren en een eigenwijze uitstraling. De kapsalon waar zij werkt, Create Hair&Beauty in Geldrop, viel al vaker in de prijzen bij de Coiffure Awards.

'Stijlvol en glamorous'
Waar veel kapsalons op de eerste dag van de week gesloten zijn, kun je bij deze Bredase zaak wel met je maandagochtendhoofd terecht. Op de toonbank staat de Consumers Award, een blinkend zilveren beeldje. Ernaast staat een verse bos bloemen. Even verderop prijkt op een foldertje het kapsel waarmee de prijs in de wacht werd gesleept. Lange blonde lokken, mooi  gestileerd met een slag erin en een donkere inkijk. Het waren de kappersvingers van Bjorn van Gool die het kapsel vormden."Het is stijlvol en glamorous, maar toch ook een dagelijks kapsel. Een kapsel dat de meeste Nederlandse vrouwen wel willen, denk ik." Zo omschrijft Van Gool zijn creatie. Het is voor het eerst in zijn loopbaan, dat de kapper een Coiffure Award wint. "We waren vannacht om 3.00 uur thuis. De uitreiking was echt een gala, met een diner erbij. In 'mijn' categorie werden eerst de nummers twee en drie bekendgemaakt. En toen stond ineens onze naam daar."

Het gros van de winaars werd zondagavond aangewezen door een vakjury. Maar Van Gool, die zichtbaar nog nageniet, won juist de publieksprijs. Wellicht heeft de campagne die hij en zijn collega's voerden, daar ook een beetje aan bijgedragen.  "We hebben facebook-acties gedaan en ook goodiebags uitgedeeld in de stad."Tweede
Op de onderdelen waar de Brabanders kappers geen hoofdprijs wonnen, eindigden ze vaak op een tweede of derde plek. Voor een goed kapsel moet je dus in Brabant zijn, lijkt het.
Deel dit artikel: